Over mij

Benieuwd naar wie er achter ArtisTiki zit? 

Ik ben Wendy en ben in april 2016 met ArtisTiki begonnen maar niet met leerbewerking maar workshops beelden en schilderijen maken met powertex, een textielverharder. 

Dat jaar heb ik een workshop tas maken gevolgd (gek hé want ik ben al geen sjakossenmadam :-)). Dat vond ik zo leuk om te doen dat ik op zoek gegaan ben naar meer, meer weten over leder, wat je er allemaal mee kan doen,..

Ondertussen heb ik al tal van workshops, cursussen en opleidingen gevolgd of ben nog bezig (op dit moment zit ik in het 3de jaar handtassen in Lokeren).

Zowel het ambachtelijke leerbewerken als  de meer designer tassen, die gemaakt worden met de naaimachine.

 

Blijkbaar werkt mn enthousiasme aanstekelijk daar ik de vraag kreeg of ik eens een workshop tas kon organiseren. Na een paar modellen uit te werken, eind 2018, gaf ik een eerste testworkshop (met een bang hartje ;-)).Vanaf 2019 ben ik gestart met 1 model, en die workshop gaf ik in de woonkamer. En met succes. 

 

Er was maar 1 probleem: een atelier!. de garage deed dienst voor de workshops powertex. Na lang en goed na te denken was het voor mij duidelijk: het tijdperk van beelden/schilderijen maken zat erop en de garage werd omgebouwd naar mn atelier, die nu eigenlijk al te klein is (lacht). Gemakkelijk, zo aan huis, elk vrij minuutje zit ik dan ook daar. 

Ondertussen word de Workshop ‘Creëer het zelf’ regelmatig gegeven: ZONDER gebruik van een naaimachine maar volledig volgens de principes van de oude ambacht: we gaan aan de slag met de hamer om gaatjes te timmeren met een soort van vorkje: de naaitanden en vervolgens naaien we met 2 naalden en gewaxt garen wordt de tas dicht. 

 

Heb ik geen workshop? Dan ben ik bezig met nieuwe modellen uit te werken, bestellingen af te werken, iets nieuws uit te werken,..

Maar genoeg over mij :-).

Neem snel een kijkje en hopelijk kan ik jou ook aansteken met dit leuke virus!!